De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Samen maken we in 2018 de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Haak je ook aan?

Iedereen is van waarde en kan meedoen met de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.

Als Nederland willen we in 2018 -als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- de wereld laten zien dat je in “verbinding” met elkaar door iets kleins te doen iets groots tot stand kan brengen.

Iedereen wordt gevraagd om een granny square van 10×10 cm te haken (meerdere granny squares mag natuurlijk ook) of een gehaakte deken van 140×200 cm te maken. Dat kan je alleen doen maar ook in een groep, met je zangkoor, sportclub of met de kinderen van een basisschool. De losse granny’s kan je opsturen zodat mensen in verzorgingstehuizen ze tot een deken aan elkaar haken. Dan sta je ook met hen in verbinding.

Iedereen is van waarde! We hebben minimaal 10.000 dekens nodig, die op de hoeken aan elkaar worden gekoppeld tot één hele grote deken. Na 2018 gaan de dekens naar goede doelen die ze weer uitdelen aan diegenen die een warme deken nodig hebben.

Doe jij ook mee? :-)

Materiaal, kleur of patroon is niet belangrijk. De maatvoering wel.

Wie doet er mee?

* Haak een Granny square van 10 x 10 cm of haak er meer en stuur ze daarna op. (Palet, Leeuwarden)

of

* Haak met een groep mensen een eigen (thema) deken. Een koor die een muziekdeken haakt, een sportclub die een deken met hun logo maakt of samen met de buurvrouw die ziek thuis zit haak je tijdens het koffiedrinken het ene vierkantje na het andere.

Door met elkaar in verbinding te staan laten we zien dat iedereen iets kan doen waar een ander blij van wordt. Dat mensen best een keer iemand willen helpen en samen iets groots kan bereiken. Gewoon, omdat het je een goed gevoel geeft iets voor een ander te doen. Hierdoor ontstaan mooie ontmoetingen die vaak leiden tot waardevolle verbindingen. Dat is waar het in 2018 om gaat.

We hebben 3 jaar de tijd om de dekens te maken.

Wie doet er mee en gaat met ons de uitdaging aan?

Contactgegevens:

email: edvpers@gmail.com
telefoon: 065-576-1077